Najnovšie recenzie zo sekcie Ozónové čističe
- Spokojnost
prospešné pre zdravie
- Malý, ľahký, účinný
- ,
- Každá platnička je chladená hliníkovým chladičom
- Má štyri platničky
- Má časovač
Zariadenie spĺňa moje požiadavky, má štyri platničky, ktoré sú z jednej strany chladené hliníkovým chladičom, čo predlžuje ich životnosť, dlhý kábel, časovač má dve polohy, od 1 do 60 minút časované vypnutie, alebo trvale zapnuté. Napriek tomu by som nenechával spustené zariadenie viac ako 35 - 45 minút (podľa teploty okolia), mám s tým dlhodobé, viac ako 10 ročné skúsenosti. Napriek tomu ide o solídne zariadenie, ktoré fakt odporúčam. Za cenu 33€ je v súčasnej dobe na trhu najlepší výber.
Ešte nevyskusane
- Záporné ióny sú nesporne zdraviu prospešné - ALE podstatné je akou technológiou sú v rámci umelej ionizácie generované - t.j. princíp generovania záporných iónov je najdôležitejší faktor.
- Ak ste sa rozhodli pre kúpu ionizátora, v prvom rade by ste mali venovať pozornosť spôsobu, ktorým sa generujú v prístroji záporné ióny. Mnohé technológie pri generovaní záporných iónov produkujú ozón v zdraviu škodlivej koncentrácii.
- Bezpečné ionizátory pracujú na princípe uhlíkového vlákna, kde pri tomto spôsobe výroby nedochádza k nežiadúcemu produkovaniu prízemného ozónu, ani iných škodlivín.
- Naopak pri generovaní aniónov s použitím iných princípov, bez ohľadu na cenu prístrojov, dochádza k produkovaniu prízemného ozónu, ktorý je pre náš organizmus a dýchacie cesty veľmi škodlivý. Ozón je identifikovateľný ľudským čuchom už pri koncentrácii 0,015 ppm. No aj napriek tomu sú na našom trhu ponúkané ionizátory, čističky či pračky vzduchu, ktoré produkujú okrem negatívnych iónov aj rôzne množstvá ozónu (podľa typu prístroja). Jedná sa o ionizátory s rôznym kovovým emitorom s korónovým výbojom, alebo plazmovou technológiou.
- Ozón má dráždivé účinky na očnú sliznicu, dýchacie orgány a pôsobí na centrálnu nervovú sústavu. Akútne účinky sa môžu pozorovať u citlivých osôb už od koncentrácií, ktoré prekračujú limitnú hodnotu (t.j. 180 μg/m3) vo forme dráždenia očí, nosu a hrdla, pocitov tlaku na prsiach, kašľu a bolesti hlavy. U astmatikov môže vyvolávať záchvaty a príznaky z dráždenia dýchacích ciest. Chronické účinky je možné očakávať pri opakovanom a dlhodobom vystavovaní organizmu účinkom ozónu a môžu sa prejavovať zápalovými ochoreniami dýchacích ciest a pľúc, zmenami v zložení krvi, zvýšením pohotovosti na alergickú reakciu, poruchami odolnosti organizmu. Už trojhodinová expozícia koncentrácie ozónu 2 mg.m3 sa prejavuje vznikom pľúcneho edému. Koncentrácia ozónu 0,2 ppm dráždi oči. Asi po polhodinovej inhalácii ozónu s koncentráciou 1 ppm sa dostavuje kašeľ a únava. Pri koncentrácii 1,0 – 10 ppm sa dostavujú bolesti hlavy, až bezvedomie. Pri koncentráciách vyšších ako 9,0 ppm vzniká akútny pľúcny edém, ktorý sa prejavuje zmenou celkového stavu organizmu, ako je krvácanie, chudnutie až smrť. Koncentrácie vyššie ako 1000 ppm (0,1 %) majú za následok smrť už po niekoľko minútovej inhalácii.
- Pretože ozón bezpečne usmrcuje mikroorganizmy vo vzduchu až pri koncentrácii 6500 ppm, jeho prítomnosť vo vzduchu je pre náš organizmus jednoznačne nežiadúca a účinok na naše priedušky a pľúca toxický.
- K najcitlivejším skupinám populácie na ozón patria starí ľudia, osoby s ochoreniami dýchacej a srdcovo-cievnej sústavy, alergici a astmatici, malé deti a tehotné ženy.
Ionizátor ktorý produkuje ozon by sa nemal používať a už vôbec nie v uzavretom priestore ako je automobil
- Predpokladal som, že výkon 60 000 mg/h. je nadhodnotený, ale miestnosť 15 m2 naplnil do 25 min.
- Koncovka kábla, ktorá sa pripája k prístroju nemala dobrý kontakt. Stačilo odchýliť plieška vo vnútri a kábel je OK.
Funguje
- Funguje ako má.
- časovač
- malý, prenosný
- dobrá cena
- Spoľahlivý
- pôsobí veľmi kvalitne
- Čakala som trochu vyšší výkon. V miestnosti 15 m2 sme umiestnili 2 matrace oproti prístroju. Bolo nutné použitie 7x po 60 minút v priebehu niekoľkých dní, aby zápach matracov, ktorý sme chceli odstrániť, poľavil. Naopak zápach po ozóne ostáva v miestnosti napriek vyklopenej vetračke aj po 2 týždňoch, čo je ale dôkazom, že prístroj funguje )))
Modulová vložka pre ozonátor PM-GOZ-28T viacfarebná
Pridané: 16. februára 2026
(naposledy upravené 16. februára 2026)
Zakúpený v Sknaradie.eu
- Vyhovuje mojím požiadavkám
- Žiadne
Zatiaľ som spokojný. Tichý , ľahko nastaviteľný. Tento produkt odporúčam.
Plna spokojnost.
Ozónový generátor 6G Eco 1 - 200m³
Pridané: 26. decembra 2025
(naposledy upravené 29. decembra 2025)
Zakúpený v profiozon.com
v navode som akosi nenasiel kolko dat minut na m3 ale AI poradilo prepocitalo, ten vzduch po tej procedure je asi naozaj cistejsi, dufame ze aj zdravsi. Produk zatial v pohode aj vzhladovo aj materialovo
- Slaby generator
- Ma len 2 dosticky
- Urcite negeneruje udavane mnozsto ozonu
- Lacne spracovanie
Generátor ozónu YELLOW 15000
Pridané: 7. novembra 2025
(naposledy upravené 7. novembra 2025)
Zakúpený v Unizdrav.sk
Jednoduchy na obsluhu, vykonny.
- Celkom silný
Ide dobre za tú cenu
Jednoduchá obsluha
Super na autá v byte som ešte neskúšal ale bude stačiť
- Funguje tak ako je v popise.max spokojný
Produkt funguje a som s ním spokojný nad očakávanie
Zobrazujem 1 - 20 zo 173 recenzií [ 1 ] 2 3 4 5...9 Ďalšie »